Befejeződött az orosházi tűzoltó-parancsnokság felújítása

orosházi tűzoltó-parancsnokságBefejeződött az orosházi tűzoltó-parancsnokság felújítása, amelyet több mint 800 millió forintból, másfél év alatt valósítottak meg — írja az MTI.

A helyi védettség alatt álló, 1950-es években emelt épület 820 millió forint kormányzati forrásból újult meg . Hőszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat, a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, megújították az informatikai rendszert.

Hozzátette, az épületet bővítették, a tetőszerkezet megemelésével beépíthetővé vált a tetőtér is: ott kapott helyet az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség, így mostantól az épületben több szakmai feladatot is el tudnak látni. Az orosházi tűzoltó-parancsnokságon hatvanöt tűzoltó teljesít szolgálatot, a járműparkot két gépjárműfecskendő, egy vízszállító, egy gyorsbeavatkozó jármű, egy magasból mentő és egy tűzoltásvezetői gépjármű alkotja.

A tűzoltóság működési területe 12 települést, összesen több mint 97 ezer hektárnyi területet fed le, amelyen csaknem 53 ezer 400 ember lakik. A tűzoltóság egységeit 2021-ben 477 káreseményhez riasztották (129 tűzeset, 282 műszaki mentés, 64 téves riasztás, két szándékosan megtévesztő jelzés). Az orosházi tűzoltóság működési területén öt önkéntes tűzoltó egyesület működik.

A kirendeltség személyi állományának jelenlegi létszáma tíz fő, illetékességi területéhez 26 település tartozik több mint 89 ezer 200 lakossal.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment