Hat hónap börtönt kapott a pálhalmai börtön tehenészetéből megszökött rab

Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási IntézetGyorsított eljárásban, fogolyszökés bűntette miatt jogerősen hat hónap börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Dunaújvárosi Járásbíróság azt a férfit, aki november 23-án megszökött a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó hangosi szarvasmarhatelepről.

A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint mellékbüntetésként egy évre eltiltották a közügyektől.

A férfi szeptember 15-én kezdte meg lopás miatt elrendelt egy év három hónapos szabadságvesztésének letöltését. Egyik este az intézet szarvasmarhatelepén a teheneket kiterelte az udvarra, a felügyelő azonban az épületben maradt, amit a vádlott kihasznált, a telephely kerítésén átmászva elindult lakóhelyére. A férfi szökését a felügyelő rövid időn belül észlelte és megkezdték a felkutatását.

A férfi testvére másnap gépkocsival vissza akarta vinni őt a büntetés-végrehajtási intézetbe, azonban a vádlott kiszállt a járműből, hogy az éjszakát a szabadban töltse, azt mondta, hogy majd másnap megy vissza a börtönbe. A rendőrök azonban este az adonyi szőlőhegyen elfogták és visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment