Honvédség: Kétnapos gyereknapi rendezvény a Városligetben

Városliget, gyermeknapKétnapos gyereknapi rendezvényt tart a Városligetben a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár hétvégén, ahol vasárnap a gyermeknap mellett a hősök napját is ünneplik.

A dandár a honlapján azt írta: szombaton és vasárnap várják a családokat a Városligetbe, a Vajdahunyad sétány és Kós Károly sétány közötti területre, ahol mindkét napon délelőtt 10 órakor kezdődnek a programok. Szombaton előbb a MH Ludovika Zászlóalj honvédtisztjelöltjei tartanak katonaitestnevelés-bemutatót, majd a különleges díszelgő csoport mutatja be műsorát. Ezt a MH Katonai Rendészeti Ezred kutyás bemutatója követi.

Vasárnap a központi zenekar műsora után a különleges díszelgő csoport tart bemutatót, majd a tűzszerészek mutatják be a tűzszerész robotot és a tűzszerész kutyákat. Napközben huszárok járőröznek a programok helyszínén. Mindkét napon akadálypálya és a haditechnikai bemutatók várják az érdeklődőket, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság pedig több toborzósátorban is várja a katonai képzések, illetve szolgálat iránt érdeklődőket.

A rendezvény főszervezője az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, de részt vesz benne a MH Katonai Rendészeti Ezred, a MH Anyagellátó Raktárbázis, a MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred, a MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a MH Ludovika Zászlóalj is.

Az Országgyűlés 2001. június 19-én fogadta el a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló törvényt, amelynek értelmében minden év májusának utolsó vasárnapján emlékeznek „az elmúlt ezredév magyar hőseire”, akik életüket adták a hazáért.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment