Kompromisszum született: 2253 forint lesz a rezsióradíj

Mint korábban megírtuk, az előző évinél 225 forinttal magasabb, 2366 forintos minimális vagyonvédelmi szolgáltatási rezsióradíjra tett javaslatot 2018-ra a Belügyminisztériumnak a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) és a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszédbizottság (MB ÁPB).

A Biztonságpiac.hu friss információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter ezt az emelést túlzott mértékűnek ítélte, tekintettel arra, hogy a 2017-re vonatkozó 926 forint alapbér idén már 1038 forintra emelkedett. A belügyminiszter véleménye szerint a 2017-es rezsióradíjat indokolt megemelni az alapbéremelkedés mértékével, így az idei rezsióradíj-emelkedés mértéke 5,23 százalék lesz, ami a munkáltatók számára nem okoz akkora tehernövekedést, amely már elbocsátásokhoz vezetne. Ezek alapján Pintér 2253 forintra emelné a minimális rezsióradíjat 2018-ban.

A Biztonságpiac.hu értesülése szerint a vagyonvédelmi szervezetek elfogadták a belügyminiszter javaslatát, ám a korábbi, magasabb díj indokait továbbra is fenntartják.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment