Megkezdődött a francia férfit halálra késelő amerikai-brit-magyar állampolgár büntetőpere

késElőkészítő ülést követően megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak az amerikai-brit-magyar állampolgárnak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy halálra késelt egy francia férfit 2020 februárjában Budapesten – közölte a bíróság.

Közleményükben azt írták: a vádirat szerint a rokonlátogatás miatt Magyarországon tartózkodó vádlott 2020. február 7-én este különböző szórakozóhelyeken nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. A hajnali órákban ittas állapotban indult haza, majd pontosan meg nem állapítható előzmények után odafutott egy francia állampolgárságú férfihez, akit kétszer arcon ütött, majd egy késsel szíven szúrt. A vádlott ezt követően futva távozott a helyszínről. A sértett a szúrt sérülés következtében a helyszínen meghalt.

A keddi előkészítő ülésen a vádlott nem kívánt nyilatkozni a bűnösségéről és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság a bizonyítási indítványok elhangzása után tárgyalásra utalta az ügyet. A Fővárosi Törvényszék a tárgyalást a vádlott kihallgatásával megkezdte. Az eljárás 2023. március 1-jén az elmeorvos szakértők meghallgatásával folytatódik.

A Fővárosi Törvényszék korábbi közleményében, még 2021-ben azt írta: a vádlott büntetlen előéletű, de a vallomása, a nyomozás adatai, valamint a cselekmény céltalan jellege és előzménynélkülisége alapján feltehető, hogy indokolatlan agressziója mögött kóros elmeállapot állhat fenn. A férfi – akkori elmondása szerint – bipoláris zavarban szenved és az Egyesült Államokban alkoholfüggősége miatt kezelik.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment