Nem az állandóság adja a biztonságérzetet, hanem a változásra adott gyors, hatékony válasz

A kerek évfordulók általában hajlamosítanak a számvetésre, a visszatekintésre. Különösen így van ez, ha egy cég, egy közösség eléri a nagykorúságát: a WINI Security Kft. immár két évtizedes tapasztalatot mondhat magáénak a vagyonvédelem területén. Nagy Jánost, a cég egyik tulajdonosát és ügyvezetőjét kérdeztük.

Mi a titkuk, hogy két évtizede helyt tudnak állni ebben a kemény követelményeket támasztó iparágban, a vagyonvédelemben?

Ha felidézem az elmúlt két évtizedet őszintén bevallom, szó sincs semmiféle titokról, vagy valamilyen titokzatos sikerreceptről, amely minden helyzetben és minden időben képes holtbiztos eredményt garantálni. Épp emiatt gondolom, hogy szerintem az a cégvezető, aki a sikerreceptek titkát kutatja, szinte biztos, hogy csalódni fog. A mögöttünk álló húsz év arra tanított meg, hogy kerüljük a sztereotípiákat, mert azok hamis biztonságérzetbe ringatják a vállalkozót, ami biztos út a kudarc felé.

Pedig a sztereotípiák segítik a gyors és hatékony döntéseket: ahol egyszer valami bevált, az máshol is beválhat. Egyetért ezzel?

A sztereotípiák a vagyonvédelemben is veszélyesek lehetnek. Gondoljunk csak arra, hogy ha egy feladatot, például, egy felső kategóriás irodaház vagyonvédelmét a megbízói elvárásoknak megfelelően ellátjuk, akkor könnyen azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a szakmai megoldások más feladatok esetében is egy az egyben adaptálhatók. Pedig, ahogyan nincs két egyforma, vagyonvédelemre szoruló objektum, úgy minden megbízó más és más igényeket és elvárásokat fogalmaz meg, ha a vagyonbiztonságról gondolkodik. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az egyik helyzetben sikeres vagyonvédelmi koncepciót ráerőszakoljuk egy másik feladatra, mert az nem fog menni. Ilyen értelemben gondolom, hogy a sztereotípiákat kerülni kell. Volt régen egy mondás, miszerint „ A jó szakember minden helyzetben csak az adott feladatra koncentrál, hogy a problémát megoldhassa. A rossz szakember viszont minden helyzetben azon töpreng, hogy mit tenne most egy jó szakember…”

Ha jól értem, akkor ez azt is jelenti, hogy minden új feladat egyben új és egyedi vagyonvédelmi koncepciók, új megoldások kidolgozását is igényli. De mi a helyzet az olyan fogalmakkal, amit sok esetben pozitívnak értékelünk, mint például a rutin, vagy a tapasztalat?

Szerintem nem szabad összekeverni a tapasztalatot vagy a rutint a sztereotípiákkal. Egyébként igen, minden új megbízás, vagy feladat megköveteli, hogy az adott körülményeknek, elvárásoknak és igényeknek megfelelő koncepció kialakításával kezdjük a munkát. Éppen a megszerzett tapasztalatok segítenek abban, hogy mindig a feladatnak leginkább testreszabott megoldásokat javasoljuk a megbízónak. Ezek megtervezését és kivitelezését pedig éppen a tapasztalatok segítségével kialakult rutinnal végezhetjük.

Van már egy évtizede is annak, hogy Ön egy interjúban úgy fogalmazott, hogy egy cég akkor képes fejlődni, ha egészséges. Manapság mit jelent egy cég életében az egészség, mitől lesz egy vállalkozás egészséges?

Emlékszem erre a megállapításomra, és ma sincs okom másképp vélekedni erről. A magyar nyelv ebben a tekintetben is gyönyörűen kifejezi az egészség lényegét: a szó gyökere az egész. Akár egy élőlény szervezetéről, vagy egy közösségről, esetleg egy cég felépítéséről beszélünk. A lényeg, hogy akkor egészséges, ha egységben működő egészként dolgozik. Ehhez valóban arra van szükség, hogy a szervezetben lévő részek pontosan tudják a feladatukat, és hogy a részek közötti információáramlás pontos, gyors és korrekt legyen. Mert attól, hogy a szervezet részei épek, és ellátják feladataikat az dicséretes, de az egészség ennél több. Ahogy szokták mondani: az egész több mint a részek összege. És ez a több már maga az egészség, amelyben óriási szerepet kapnak ilyen fogalmak, mint az emberi hozzáállás, a lojalitás, vagy a gazdaszemlélet. Ekkor a cég már közösségként képes működni.

Ez az év sajátos és nem várt fordulatokat hozott, gondoljunk csak a koronavírusra, és a vírus okozta gazdasági és társadalmi következményekre. Milyen változásokat jelentett a WINI Security Kft. életében ez a „koronás esztendő”?

A vírus, és amit magával hozott, mindenkire hatott. Mi is ebben a világban élünk, és ebből következik, hogy azok a szabályok, amelyek mindenkinek az életét befolyásolják, számunkra is meghatározók. Nyilván nem csupán a korlátozásokra, vagy a kötelező maszkviselésre gondolok, hanem azokra a változásokra, amelyek befolyásolják megbízóink mindennapjait. Nekünk ebben a megváltozott helyzetben is garantálnunk kell partnereinknek a biztonságérzetet és a kellő vagyonvédelmet. Természetesen mi is kialakítottuk a saját „operatív törzsünket”, hogy kellő gyorsasággal és határozottsággal tudjunk fellépni partnereink és megbízóink érdekében. Mindezt egy olyan helyzetben, amikor szinte hetente változtak a rendeletek attól függően, hogy éppen mit mutatott az aktuális vírushelyzet. Ezekre a változásokra is készen kell állnunk, mind eszközben, technikában, információban. És persze nem fogalmazhatunk múlt időben, mivel azt senki nem tudja megjósolni, hogy mit hoz még ez az év, vagy a közeljövő.

Kötelező kérdés az ilyen interjúk végén, hogy melyek a jövőbeni elképzelései, pénzügyi, gazdasági és szakmai területen. A kérdés az, hogy az ilyen változásokban bővelkedő időszakban lehet-e a megszokott módokon tervezni?

Tervezni nem csak, hogy lehet, hanem kell is. Igaz, hogy talán egy kicsit másképp és más hangsúlyokkal. Talán soha nem volt ennyire igaz, mint ma, hogy a változásokra történő felkészülés tekintetében kell tervezni. És éppen itt van nagy szerepe a húszesztendőnyi tapasztalatnak. Az eddigieknél mélyrehatóbban kell végig gondolnunk egy-egy megbízás esetében, hogy mivel tudjuk még hatékonyabban garantálni a lehető legtökéletesebb biztonságérzetet a megbízónak. Mára ugyanis végleg bizonyossá vált, hogy nem az állandóság adja a tökéletes biztonságérzetet, hanem a változásra adott gyors és hatékony válasz.

(Cikkünk először nyomtatásban, 2020 szeptemberében jelent meg a Biztonságpiac Évkönyvben. A -szerk- megj.)

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment