Nem kapott pénzt kölcsön, ezért ölhetett a bódvalenkei emberölés gyanúsítottja

A bódvalenkei gyilkos letartóztatásaNem kapott tőle pénzt kölcsön, ezért ölhette meg áldozatát a bódvalenkei emberölés gyanúsítottja — közölte a Miskolci Törvényszék.

Azt írták: a december 15-én történt gyilkosság elkövetésével vádolt, szombaton elfogott férfi letartóztatását vasárnap rendelte el a Miskolci Járásbíróság. Tájékoztatásuk szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető az esti órákban felkereste az idős asszonyt, aki miután közölte, nem tud pénzt adni neki, megkérte, hogy távozzon.

A férfi ennek nem tett eleget, a polcról magához vett egy kést, fenyegetőzni kezdett, és nyakon szúrta az őt a házból kitolni próbáló nőt. Amikor az asszony a földre került, leszorította és többször megszúrta, majd átkutatta az ingatlant, de semmit nem talált. A gyanúsított ugyan látta, hogy az asszony még életben van, elhagyta a házat anélkül, hogy segítséget hívott volna hozzá, így áldozata a helyszínen meghalt.

A bíróság a letartóztatást azzal indokolta, bizonyítottság esetén az elkövetett bűncselekményért – a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette – akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Egyben úgy vélte, hogy a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén veszélyeztetné a bizonyítást.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment