Támogatás 23 somogyi település önkéntes tűzoltóinak

Tűzoltó_pályázatA Somogy megyei önkéntes tűzoltó egyesületek is új eszközöket kaptak egy országos pályázatnak köszönhetően. Olyan dolgokat választottak, amelyek eddig hiányoztak a szertárból, illetve amelyek segítségével biztonságosabban és hatékonyabban végezhetik munkájukat.

Huszonhárom Somogy megyei település (Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő, Berzence, Bodrog, Bolhás, Böhönye, Fonyód, Görgeteg, Igal, Kadarkút, Kaposvár, Karád, Kéthely, Lábod, Látrány, Mike, Nágocs, Nagybajom, Öreglak, Segesd, Somogyvár, Szentbalázs, Szulok, valamint a siófoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területén beavatkozó Lepsény) önkéntes tűzoltó szervezete szerepelt eredményesen az idei pályázaton. A megyében elnyert támogatások összege mintegy 14,4 millió forint – adta hírül a kapos.hu regionális hírportál.

Több egyesület az üzemeltetési költségekre – üzemanyagra, közüzemi díjakra, kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra – kapott a pályázati pénzből.

Egyedüliként pályáztak ifjúságnevelésre és hagyományőrzésre, valamint szertárépítésre a görgetegi önkéntesek, sikerrel.

Összegszerűen a legnagyobb tétel a védőeszköz támogatás, amely mintegy 6,4 millió forintot jelent a pályázat keretösszegéből, míg a tűzoltó technikai eszközökre 5, 5 millió forintot nyertek el a megye egyesületei.

A kormány idén háromszáz millió forintot fordított az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatására – hangsúlyozta Wéber Antal tűzoltó ezredes az ünnepélyes átadón. A Somogy megyei katasztrófavédelmi igazgató úgy folytatta: az új eszközöknek nagy hasznát veszik az önkéntesek, akik az elmúlt időszakban a Balaton és a Dráva partján is derekasan helytálltak.

Heizler György nyugállományú tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke további támogatásáról biztosította az önkénteseket, s reményét fejezte ki, hogy jövőre is hasonlóképp sikeresen pályáznak a somogyi egyesületek.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment