BM: megkezdődött a “fegyverpénz” kifizetésének kidolgozása

forintA Belügyminisztérium megkezdte a hivatásos állományban lévőknek juttatandó “fegyverpénz” kifizetésének kidolgozását és a vonatkozó jogszabályok módosításának előkészítését – közölte a tárca.

Azt írták, kedden a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselőinek részvételével konzultatív fórumot tartottak a Belügyminisztériumban.

A megbeszélésen Zsinka András személyügyi helyettes államtitkár felidézte Orbán Viktor június 10-én tett bejelentését, amely szerint a kormány biztosítja a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló állománynak a jövő év elején a háromévente adható hathavi rendvédelmi szolgálati juttatást, az úgynevezett “fegyverpénzt”, amennyiben a gazdaság növekedése meghaladja az 5,5 százalékot – tudatták.

A helyettes államtitkár bejelentette, a tárca megkezdte a tervezett konstrukció részleteinek kidolgozását és a vonatkozó jogszabály módosításának előkészítését, “amelynek során a munkavállalói oldallal folytatott párbeszéd fenntartásában érdekelt”. A fórumon elhangzott, hogy az intézkedés az előzetes számítások szerint 178,1 milliárd forint költségvetési forrást igényel.

A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter tárgyalásokat folytat a gazdasági élet szereplőivel és a Pénzügyminisztériummal a kitűzött növekedési cél elérése érdekében, amelynek megvalósulását a Belügyminisztérium októberben tekinti át.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment