Lebukott a szegedi díler: életfogytot is kaphat

Tico, a malinois kábítószerkereső kutyaA Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával közösen 2022. december 29-én fogta el azt a 47 éves szegedi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A gyanú egyből be is igazolódott, amikor a férfit Szeged északi városrészének egyik utcájában elfogták, és a nála lévő nejlonzacskóból különböző típusú kábítószerek kerültek elő. Volt ott tabletta és nedves állagú masszaszerű anyag is. Mint később kiderült, amfetamin és kokain.

Bár a férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést már igen. Még annak fényében is, hogy Tico, a malinois kábítószerkereső kutya segítségével a nyomozók egy közeli társasház mélygarázsában egy kábítószerrel teli, rendszám nélküli kocsit találtak. S hogy hogy nem, annak indítókulcsa épp az elfogott férfi zsebében lapult.

Miután a rendőrök az autót kinyitották, az első és a hátsó ülés közötti padlózatón, valamint a csomagtartóban fekete nejlonzacskókat találtak, tele rakva különböző állagú anyagokkal. Három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt. Míg a kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, addig az amfetain nyolc kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint ötven kilogrammot. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály technikusainak több óráig tartott, mire leszemlézték az autót, és minden bűnjelet rögzítettek. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot.

A nyomozók ezen felül vagyonvisszaszerzés keretén belül a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és 20 nagyértékű karórát is. A lefoglalással elvont vagyon értéke húszmillió forint. A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves F. Józsefet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt.

A férfi terhére rótt bűncselekményt a törvény 5 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Banános Joe: rengeteg kokaint találtak egy hajó banánrakománya között
Közel 1,3 tonna, legalább 95 millió euró értékű kokaint foglaltak le a hollandiai Vlissingen kikötőjében, a drogszállítmányt egy Ecuadorból érkezett hajó banánrakománya közé rejtve találták – közölte a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál. A beszámoló szerint egy rutinellenőrzés vezetett a banánokkal teli konténerekbe rejtett kábítószer megtalálásához. A banánt egy vlissingeni élelmiszeripari cégnek szánták. A rendőrség ugyanakkor kizárta, hogy a vállalatnak köze lett volna a drogszállítmányhoz. A rotterdami nemzetközi kikötőben szintén banánok közé rejtve csaknem nyolc tonna kokaint foglaltak le novemberben, a szállítmány értéke meghaladta a 200 millió eurót. Júliusban Costa-Ricából származó banánok között 1298 kilogramm kokaint találtak Rotterdamban, ugyanekkor Vlissingen kikötőjében körülbelül 130 kiló kokaint foglaltak le egy curacaói mészkővel megrakott konténerben. A vlissingeni vámhatóság októberben 254 kilogramm kokaint fedezett fel: a drogszállítmány egy ecuadori banánszállítmányban volt elrejtve. Júliusban összesen kilencezer kilogramm kokaint csempésztek Európába Vlissingen kikötőjén keresztül – közölték.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment