Mintegy 180 milliónyi kárkifizetés a Generalinál

A Generali Biztosító mintegy 20 ezer társasházat biztosít jelenleg, emellett pedig nagyjából 40 sportegyesület, megközelítõleg 200 szövetség és szervezet, illetve több mint 500 egyesület is a Generali szolgáltatásai mellett döntött.

lakasbiztositas

 

Tavaly a társasházakon kívüli közösségek – egyesületek, egyházak és egyéb szervezetek – összesen 2700 káresetre mintegy 340 milliós kifizetést kaptak a Generali Biztosítótól, míg 2014 első hét hónapjában 1800 káresetre 180 milliót térített a biztosító.

A közösségek kialakulásáról – legyen szó egy családról, egy lakóközösségről, egy vállalatról, vagy akár egy egész városról számtalan elmélet létezik, egyben azonban azonosak: ideális esetben a közösségek többnyire azonos célokért, hasonló értékrend mellett, együtt lépnek fel, és hasonló problémákkal kell megküzdeniük. Ma Magyarország közel 3200 különböző jogállású településén közel 2,8 millió család él, a társasházak aránya eléri az összes lakóingatlan 35 százalékát, és a legfrissebb adatok szerint 552 ezer cég működik az országban. A közösséghez való tartozás pedig szinte minden ember számára fontos. Érdekes példa erre a legnagyobb nemzetközi közösségi oldal terjedése is, melyet jelenleg 1,3 milliárdan használnak, ezzel feltehetõen a világ legnagyobb közösségét alkotva.

A civil kezdeményezések, a közösségi és karitatív munkák elterjedése is bizonyítja a közösségek fontosságát, nem csak Magyarországon, de a fejlett országokban mindenhol. Jó példa erre, hogy nemrég Magyarországon is létrehoztak számos olyan közösségi kertet, amelyeket használaton kívüli városi területeken magánemberek önkéntes csoportja vesz mûvelésbe. Egyre többféle és egyre sokszínûbb közösségek jönnek létre tehát a világban és Magyarországon is, a Generali Biztosító éppen ezért tartja kiemelten fontosnak, hogy a közösségek minden formájának megfelelõ megoldást kínáljon.

Tavaly a Generali a biztosított egyesületektől 300 kárbejelentést regisztrált, 41 milliós értékben, míg az idei év első 7 hónapjában 200 káresetre 32 milliót térített. A biztosított egyházak esetében 2013-ban 1100 káresetre 230 milliót fizetett ki a Generali, míg az idei évben 700-as esetszám mellett 100 milliós kifizetésről számolhatnak be. A nevükben is közösségként illetve szervezetként megjelenő ügyfeleknél összesítve 2013-ban 1300 káresetre jutott több mint 67 milliós kifizetés, míg az idei évben közel 900 káreseményre közel 46 millió forintot fizetett ki számukra a Generali Biztosító.

A közösségek védelme a Generali számára alapvetõ fontosságú. A Pajzs kollektív személybiztosítások például ideális megoldást kínálnak a sportszervezeteknek. A szolgáltatás segítségével nem csak tagjaikért, beosztottjaikért, de még az általuk vendégül látott személyekért is felelõsséget vállalhatnak. Például egy szórakoztató központ vagy egy sportlétesítmény vezetõjének az intézmény mûködtetésekor nagy a felelõssége, hiszen, a tömegeket vonzó eseményeken gyakran fordulnak elõ váratlan balesetek. A kollektív biztosítások körébe tartozik a Generali Munkáltatói Egészségprogram is, melynek keretében az adott szervezet biztosíthatja összes munkavállalóját, de akár egy külön meghatározott dolgozói kört is.

A közösségek esetében természetesen nem csak a dolgozók részére, de a cég tulajdonában lévõ ingatlanokra és ingóságokra is köthetõ megfelelõ biztosítás. A Generali Vagyonőr vagyonbiztosítás esetében megválasztható, hogy milyen kockázatokra kíván biztosítást kötni az adott társaság, önrész mentesen is. A Vagyonőr komplex megoldást kínál a vállalkozások részére, mivel az alapbiztosításon (tûz, elemi károk) kívül rengeteg kiegészítő szolgáltatás (betörés, üvegtörés, felelõsség, elektronikus berendezések, balesetbiztosítás, stb.) választható. A biztosítható vagyontárgyak körében többek között az épületek, mûszaki és egyéb berendezések, készletek, gépjármûvek vagy például készpénz és értékpapírok is megtalálhatóak. A biztosítási események pedig még ennél is szélesebb spektrumon mozognak, hiszen a tûzesetektõl, a viharkárokon és az üzemi baleseteken keresztül a betörésekig számtalan elõre nem várható káreseményt fednek le.

Forrás: BP

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment