Ötvenmillió forintot kapott műszerekre a mentőszolgálat a K and H-tól

Győrfi PálÖtvenmillió forint értékű életmentő műszerhez jutott az Országos Mentőszolgálat a K and H Bank ügyfeleitől és a K and H Egészséges Társadalomért Alapítványtól – tudatta a pénzintézet.

Véget ért a másfél hónapos adományozási kampány, amellyel a K and H a mobilfizetés használatát ösztönözte. Augusztus végéig minden okoseszközös fizetés után tíz forint adomány jutott a mentőszolgálatnak. Így 26 millió forint gyűlt össze az ügyfelek segítségével, amelyet a K and H Egészséges Társadalomért Alapítvány 50 millió forintra egészített ki.

Egy 2019-es kutatás szerint 5,3 millióan, a felnőtt internetező lakosság 89 százaléka, a teljes felnőtt lakosság kétharmada használ okostelefont. Az érintésmentes fizetés fontos szerepet játszhat a járvány terjedésének megelőzésében is – írta a közleményben Horváth Magyary Nóra, a K and H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

“Az OMSZ számára nyújtott ötvenmillió forintos támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat felszereltsége több mint négyszáz innovatív életmentő eszközzel bővüljön” – tudatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment