Terrorellenes Koordinációs Bizottság: nem indokolt a terrorveszély-fokozat megváltoztatása

Hajdu János altábornagy, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójaA rendvédelmi szervek műveleti, valamint partnerszolgálati együttműködése keretében a terrorizmusra és a terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján nem indokolt a Magyarországon 2016. március 29. óta hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság keddi ülésén azt állapították meg, hogy a koordinációs bizottság ülésének összehívását Hajdu János, a  Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója a bizottság elnökeként az október 7-én Izraelt ért támadás, valamint a magányos elkövetők által Európában végrehajtott terrorcselekmények miatt kezdeményezte. Az ülést az állandó tagok és meghívottak részvételével tartották.

A bizottság a jelenlegi terrorfokozat hatályban tartására tett javaslatot Pintér Sándor belügyminiszternek – olvasható a TEK közleményében.

Izraeli légitámadásban meghalt a Hamász egyik katonai parancsnoka

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet közölte, hogy izraeli légitámadásban meghalt a Hamász katonai szárnyának, az al-Kasszám Brigádoknak a parancsnoka, Ajman Nofal Abu Ahmed. Az ismert terrorista az általános haditanács tagja is volt a Hamászban. A Hezbollah libanoni síita mozgalom pedig azt közölte, hogy végeztek milíciájának négy tagjával, miközben „dzsihadista kötelességüket teljesítették”.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment