Letartóztatták a rendőröket fegyverrel fenyegető nógrádi férfit

bilincsLetartóztatta a bíróság azt a nógrádi férfit, aki fegyverrel fenyegette a rendőröket – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben.

A megalapozott gyanú szerint a rendőrök kedden bejelentést kaptak, hogy egy férfi bántalmazta idős lakótársát, a bejelentő közreműködésével elérték a távollévő férfit, aki azonban a kihangosított telefonon azzal fenyegetődzött, hogy lelövi a rendőröket, ha utána mennek.

A rendőrök a település egyik büféje előtt megtalálták a férfit, aki feléjük indult és hangosan azt kiabálta: „Megjöttetek, akkor agyon foglak lőni benneteket!”, és a kezében lévő fegyvernek látszó tárgyakat felemelte. A rendőrök felszólították, hogy dobja el a kezében lévő tárgyakat, azonban a férfi ennek nem tett eleget, mire az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. A férfi azzal folytatta, hogy az egyik kezében éles lőfegyver van, amit akkor sem tesz le, ha lelövik, majd pedig egy hirtelen mozdulattal előrántotta a fegyvert és az egyik rendőr felé irányította. A férfi ellenállását végül „célzott lövéssel törték meg a rendőrök” — fogalmazott az ügyészség.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a támadót a lövés a csípőjén sebesítette meg súlyosan. A járőrök megbilincselték a férfit, majd a mentők kórházba szállították. A fegyverhasználat a parancsnoki vizsgálat szerint jogszerű, szakszerű és arányos volt. A férfi az eljárás során nem tett vallomást.

A nyomozási bíró a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával mindenben egyetértve szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert a védő fellebbezett. A gyanúsításban szereplő fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak a törvény szerint nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – közölte az ügyészség.

Letartóztattak egy férfit, aki láncfűrésszel fenyegette a rendőröket
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy ellen erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy férfi ellen, aki láncfűrésszel fenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket. Egy Komárom-Esztergom vármegyében található tónál hétvégén, az éjszakai órákban a fején maszkot viselő férfi láncfűrésszel fenyegette a közelében tartózkodó embereket, ezért kihívták a rendőrséget. A férfi a rendőri felszólítás ellenére nem tette le az akkor még mindig a kezében lévő láncfűrészt, hanem azzal úgy próbált közelíteni a rendőrök felé, hogy közben megkísérelte beindítani, és azt kiabálta, hogy „megdöglenek, mindenkit megöl”. A férfi „elektromos kényszerítő eszköz alkalmazása” következtében elejtette a láncfűrészt, de elővett egy boxert és azzal indult el az egyik rendőr felé. Mivel az elkövető cselekményével többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel, az intézkedő rendőrök vele szemben – a további ellenszegülés megtöréséért – ismét elektromos sokkolót alkalmaztak és elfogták. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte az őrizetét, majd kezdeményezte a letartóztatását, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság el is rendelt.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment