Svédországban fogták el a százmilliós pénzmosással vádolt szír bevándorlót

bilincs letartóztatásSvédországban érték utol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói azt a százmillió forintos pénzmosással vádolt szír menekültet, aki júniusban a bírósági meghallgatása előtt megszökött a hatósági őrizetből.

A bevándorló több hónapig szökésben volt és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene – közölte a NAV. Mint írták, hogy miután a pénzügyi nyomozók kiderítették, hogy a 37 éves szír férfi Svédországban van, a hatóságok egy svéd repülőtéren fogták el, amikor a feleségét várta.

Az bevándorlónak Svédországban is volt letelepedési engedélye, Magyarországon pedig – állítása szerint – zöldségkereskedelemmel foglalkozott. A nyomozók cigarettacsempészet miatt kutattak utána – áll a közleményben.

Mivel a férfi több súlyos bűncselekménnyel gyanúsítható, és tartani lehet attól, hogy megszökne, a NAV kommandósai kísérték őt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről a kecskeméti fogdáig, majd a hétfői tárgyalására is vele tartanak a Kecskeméti Járásbíróságra – tudatta a hatóság.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment