Terrorelhárítók fogtak el Zalaegerszegen egy lövöldözőt

Sznopek VeronikaA Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai vitték ki társasházi lakásából hétfőn azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott – közölte a police.hu oldalon a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK).

A rendőrségre nem sokkal fél 12 előtt érkezett bejelentés, hogy egy zalaegerszegi társasházban egy férfi több lövést is leadott. A helyszínre érkező járőrök megállapították, hogy valós a bejelentés, ezért a feltételezhetően fegyverrel rendelkező elkövető biztonságos elfogása érdekében a TEK munkatársainak segítségét kérték.

A rendőrök felszólításának eleget téve a férfi önként nyitott ajtót. A lakás átvizsgálásakor két – valószínűsíthetően – gáz-riasztó fegyvert találtak. Az esettel összefüggésben senki nem sérült meg. A férfit a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai a megyei kórház pszichiátriai osztályára szállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ellene eljárás.

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője megerősítette, hogy a hétfőn elfogott lövöldöző azonos azzal a 45 éves férfival, aki ellen néhány nappal ezelőtt rongálás miatt indult büntetőeljárás.

A zalai rendőrség akkori híre szerint a férfi február 14-én hajnalban társasházi lakásának ablakából több fa fényképkeretet és elégetett papírhulladékot dobált ki, ami a lakás alatt parkoló egyik személyautóban anyagi kárt okozott. Azt a magyarázatot adta, hogy ideges volt, és így vezette le a feszültségét.

Pénzbüntetésre ítéltek egy rendőrt ittas járművezetésért
750 ezer forint pénzbüntetésre és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt a Tiszaújvárosi Járásbíróság egy rendőrt, aki ittasan gépjárművet vezetett – közölte a Miskolci Törvényszék. A férfi 2020 júliusának egyik hajnalán erősen ittasan közlekedett a 3-as és a 35-ös főúton, Nyékládháza belterületén nem tudta a sávban tartani járművét, többször letért az útpadkára, áthaladt a záróvonalon, terelővonalon. Útja Sajószögeden át Tiszaújvárosba vezetett, ahol egy autóbusz-megállóba húzódva elaludt. A bíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt marasztalta el. Az ítélet nem jogerős.


 

Kapcsolódó cikkeink

Leave a Comment